Midsommarafton 2008

Ja, livet går vidare och vi med det. Infarten är bättre än den varit på 20...30....40...50... ja gu vet hur många år. Friggan har fått tak, hallen är målad men olistad, vattenröret i golvet är utbytt... ja saker händer men allt är inte klart. Det enda vi vet är att nästa sommar ska vi inte har några projekt alls! Typ.

2008-04-05

Egendomligt att det ska vara så svårt att tota ihop nåt hit. :-) Nåja, igår (läs fredag) kördes det på grus på infarten. Två lass med grusbilen och en efterföljande skrapning av VBG gjorde att infarten nu är i bättre skick än den varit på... ja Gud vet hur många år. Om man vill (och det gör man inte) kan man köra 20-30 km/h på den, vilket betyder att vi nu faktiskt kan köra bil fortare än vi går på den!!

Nu kan vi stryka första objektet på Listan. I övrigt hoppas vi väl kunna färdigställa carporten och bygga klart förrådet så vi kan avlasta vinden. Annars är det mest målning och städning som står på schemat.

2007-12-16

Efter en hel sommar med inget skrivet är det väl dags. Denna sommar har varit allt annat än bra för vår gård. Det myckna regnandet har luckrat upp gräsmattan till en.. ja en... en.. lerhög. Detta gjorde att gruset som behövdes blev försenat flera veckor. Nå, jag ska inte gnälla för nu står det här:

Och det bästa är att den lyser på natten också:

Javisstja! Jag har ju hunnit till Skottland också, på whiskyresa!!

Vill du se mer så kan du klicka här. Då kommer du till ÖHWK:s hemsida.

2007-04-22

Våren kommer och med den en ofarbar infart! I dessa dagar parkerar vi utanför Tobbe L:s traktorgarage men om nån vecka eller så är det säkert okej att köra in igen.

Kammaren nere är klar, förutom ett par smålister och några elkablar som ska fästas ordentligt. Det hela gick bra när vi väl bestämt oss för det formidabla med renoveringsgips. Rekommenderas varmt!!! Nu stundar hallgolvet och att göra hallen/trappen klar, och efter det ska köksgolvet upp en bit så att vi kan dra ny ledning från källaren till diskbänken och "döda" det gamla röret i golvet som går därifrån till toan. Vad som sen gäller vet väl inte jag men det lutar väl åt att börja kika på en carport och/eller nytt uthus. det gäller att smida medan järnet är varmt s a s. Man blir inte yngre.... Visst ja, vi skulle flytta ett par garderober också....

2006-12-23

Dan före dan... Nå, jag har äntligen funnit ro i kroppen och dragit streck i årets renoveringar. Bättre sent än aldrig. :-) Hallen nere är klar (i det närmaste) och väggarna i trappen är klädda med unitskivor nu så vi har kunnat sätta upp ledstången. Mycket skönt!!!

Plattformen är bortlyft av förklarliga skäl men den går ju snabbt att sätta dit igen, om man behöver den. Snön som fallit är borta men den har lämnat en obehaglig is efter sig som är lätt att tycka illa om, och det gör vi så gärna så.

Annars väntar vi väl mest på tomten nu...

2006-11-12

Fler detaljer har färdigställts på gården.

Nu är det nya avloppet nedgrävt och installerat och premiärskitit i.

Hallen uppe, som i generationer varit ett kallhål, håller numera (lite beroende på väder och vind) mellan 17-20 grader. Helt acceptabelt. Då trappdörren upp är borta har vi nu ett lite kraftigare element nere i hallen men vi ligger ändå bra till elförbruksningsmässigt. 7 november hade vi förbrukning som var beräknad till den sista september.

Det är numera också lyse(!!!!!) i vedboa, en sak som varit på tapeten länge men som nu alltså är åtgärdad. Ved är inburen och vi eldar som f....sjuttsingen så fort vi kommer åt.

Jordramperna mot portarna till porten och snickarboa är också jämnade med marken, bokstavligt talat, så nu kan man faktiskt komma in i hela uthuset ÅRET OM!!! Tror inte det var nåt mer just nu.

2006-08-13

Jag har varit en smula lat med uppdateringarna den senaste tiden (typ hela sommaren!!) men hoppas kunna komma med lite matnyttigt under hösten. Ovan ser ni en bild, ett försök till fakisimil av Axel och Selmas foto från bron då den var nästan färdigbyggd första gången. Dörren är nybytt och vi är oerhört nöjda. Annars löper jobbet på just nu inte alls utan jag har haft mig lite ledigt för att hämta kraft och inspiration till att färdigställa kalaset. En liten vägg (den mot kallvindan) är kvar att isolera, sen kan resten göras då andan faller på. Ytor är vad som kvarstår då både toan och duschrummet är färdiga. De två rummen är nog också de i särklass dyraste rummen, både i totalkostnad och per kvadratmeter men det kan inte hjälpas. Vi bara flinar glatt när vi skiter och duschar numera så då är det nog värt det i alla fall.

2006-05-28

Så! Bra? Nöjda? Dåså! :-D

2006-05-28

Ja, jag vet! Fortfarande en vinterbild men den kommer, den kommer... Arbetet fortsätter i huset, nu har toagolvet brutits upp medelst verktyg, hårt arbete och handskar från JW:s. En del nya bilder finns i projektmenyn under avdelning Toa/Hall. Frasse gillar skarpt att det är öppet i toagolvet nu för då kan han smyga runt under huset som han vill.

2006-05-26

Nu duggar de tätare. Toaletten är nu påbörjad, jag har kopplat in lite kranar för att stänga av vatten i valda delar samt rensat på porslin så toan är STOR och TOM just nu. Fåse... vart tusan har jag sommarbilden....

2006-05-22

Oj! Det var ett tag sen. Ska leta reda på sommarbilden (eller ta en ny) och uppdatera lite. En ny länk har jag dock, den heter "Projekt". Där kan ni läsa om vad vi pysslar med på kvällar och helger nuförtiden.

2006-01-15

Välkomna till vår del av världen. På bilden ser ni en i vinterdräkt beklädd stuga, som numera tjänstgör som året-runt bostad. Vår bit av historien här berättas på annan plats på sidan, kika i länkarna till vänster. Än en gång välkomna hit!!

Jo, jag vet inte hur ofta vi kommer att uppdatera dessa sidor, en del är gamla redan nu medan andra är nyare, men lite då och då ska det väl ske.

mvh
Torbjörn & Karin