Trappen!

Efter en vinter med minusgrader i trappen (Ja, "den" är liten när man ska upp och kissa på natten!) så beslöt vi oss för att isolera trappen med omnejd. Hur stor denna omnejd egentligen var skulle snart visa sig. Först rev vi uniten på östra väggen:

Därunder hittade en rätt läcker tapet, även där.

Nåt slags kvistar eller vad det är. Det fanns en liten rackare till under den som såg ut så här:

Ser ut som smutsspår efter krypande maskar eller nåt! Hur som helst så rev vi vidare och efter ett tag såg det ut så här:

Östra väggen samt norra väggen i hallen uppe är riven, tomt och bara att fylla med isolering! Trodde vi! Det visade sig att även norra väggen i trappen var tom som en plånbok dagen före lön!

Inget att göra åt utan det var bara att fylla med isolering...

...och skruva igen med den för tillfället speciellt inköpta OSB-skivan!

Här får man också en skymt av den berömda plattformen som byggts enkom för detta efter egen design!

Så, var nu allt klart för att börja isolera taket och på så sätt slutföra steg 1? Ohnejdå!! Inte det minsta, knappt något alls, om ens det! Det visar sig nu att HELA norra väggen, dvs även i hallen nere, är o-isolerad. Det blir nu att avbryta uppe opch koncentrera sig på nere ett tag. Upp med toagolvet, hallgolvet och ytterväggen, byta ytterdörr, spika åt alltihop igen och sen försöka få hit en mattläggare (eller nåt) så att man får tillbaka de hygientekniska faciliteterna!

Men EN kul grej hittade jag i trappen, nämligen detta:

Kan detta vara ett spår efter den skyldige till de halvtaffliga hopspikningarna jag hittade uniten??? Fortsättning följer....

Tillbaka till projekt